Varför miljö och hållbarhet är viktigt idag

Idag är hållbarhet och miljövänliga alternativ mer relevanta än någonsin tidigare. Vi har alla ett ansvar att minska vår påverkan på miljön och välja produkter som är hållbara och skonsamma mot vår planet.

Här på Speedheater är vi fast beslutna att göra skillnad. Med våra miljövänliga och energieffektiva produkter arbetar vi inte bara för att uppfylla de strängaste kraven i dagens samhälle, utan även för att driva en hållbar framtid framåt.

Kontakta oss för att lära dig mer om vårt arbete för en hållbar framtid och våra miljövänliga produkter. Vi är redo att göra skillnad, är du?

Kontakta oss

Gör skillnad med oss.

Gör medvetna val och hjälp oss att skapa en mer hållbar framtid för oss alla. Speedheater – din partner för miljövänlig renovering.

100%

Miljövänligt

Speedheater erbjuder en miljövänlig färgborttagning och du slipper använda farliga kemikalier.

90%

Svensktillverkat

Vi är stolta över att hela 90% av våra produktkomponenter är lokalt inköpta i Sverige, vilket minskar vårt koldioxidavtryck. 

75%

Energibesparing

Våra produkter är utformade med en energieffektiv teknologi som sparar upp till 75% energi jämfört med konventionella metoder.

Miljövänliga och lokalt producerade produkter

Vi erbjuder högkvalitativa produkter som är miljövänliga och tillverkade lokalt i Sverige. Vi strävar efter att hela tiden förbättra våra produkter genom forskning och utveckling inom färgborttagningsbranschen och samarbetar med föreningar och företag som värnar om lokalt företagande och byggnadsvård för en hållbar framtid. 

Hög kvalitet

Våra produkter är gjorda för att hålla. Genom att använda de bästa materialen och tillverkningsprocesserna, garanterar vi att våra produkter är av högsta kvalitet och har en lång livslängd.

Hållbara resultat

Speedheaters produkter är hållbara – och när du tar bort färg med Speedheater får du dessutom en yta som gör att de nya färgskikten håller längre.

Miljövänlig

Speedheater är den miljövänliga lösningen för att ta bort färg från ytor. Med en energisnål teknologi som sparar upp till 75% energi jämfört med varmluftspistoler och andra metoder, är det ett smart val för både din plånbok och miljön.

Lokal produktion

Vi är måna om att handla så lokalt vi bara kan – idag är 90% av våra produktkomponenter från Svenska leverantörer. 

Forskning och utveckling

Vi arbetar aktivt med att bidra till forskning och utveckling inom färgborttagningsbranschen. Det gör vi för att säkerställa att vi kommer kunna erbjuda våra kunder innovativa och effektiva produkter även i framtiden.

Samarbeten

Vi samarbetar med föreningar och företag som delar vår vision om en mer hållbar framtid. Tillsammans arbetar vi för att stödja lokalt företagande och byggnadsvård, för en gemensam framtid med ett minskat miljöavtryck.

“För att vara framgångsrik som företagare måste man alltid vara beredd på att lära sig nya saker och anpassa sig till förändringar i omvärlden.”

Birger Ericson, Grundare & VD

Speedheter logo

Hållbart företagande

Vi tar ansvar för miljön genom att återvinna och återbruka i så stor utsträckning vi kan. Vi främjar hälsan hos våra medarbetare och försöker hela tiden hitta nya sätt att öka välmåendet hos vår personal. Lika villkor och en inkluderande arbetsplats är en självklar utgångspunkt för oss.

Inkludering och mångfald

Vi strävar efter att vara en inkluderande arbetsplats och bidra till ett mer inkluderande samhälle. Här på Speedheater är vi många med funktionsvariationer  och vi samarbetar också med arbetsförmedlingen för att fler skall få en chans att komma in i arbetslivet. Vi tror att olikheter och skilda perspektiv är nyckeln till framgång och arbetar aktivt med öppenhet och jämlikhet för att skapa en trygg miljö där alla kan växa och utvecklas. Hos oss skall alla känna sig välkomna och respekterade, vilket bidrar till en positiv arbetsmiljö. 

Hållbart kontor

Vi tar vår miljöpåverkan på allvar och arbetar för att minska vårt avtryck. Genom att fokusera på återvinning och återbruk på kontoret strävar vi efter att bidra till en mer hållbar framtid.

Hälsa

Vi tror att friska och hälsosamma medarbetare är grunden till en framgångsrik organisation. Därför prioriterar vi våra medarbetares hälsa genom att anpassa varje medarbetares arbetsplats och erbjuda friskvårdsaktiviteter som stöttar en hälsosam livsstil. 

För oss är inte miljön en separat fråga utan en grundläggande del av vår verksamhet och vår överlevnad. Att investera i hållbarhet är att investera i vår egen framtid.”

Birger Ericson

Grundare & VD