Om Speedheater Systems AB

Företaget som uppfunnit och utvecklat IR som färgborttagningsmetod

Vi är idag ett företag som utvecklar, tillverkar och säljer produkter och systemlösningar för färg-, kitt- och lackborttagning. Allt för att lösa kundernas problem på detta område.

Speedheater System är vår patenterade metod för färgborttagning med IR, och det är en produkt som är både uppfunnen, utvecklad och tillverkad här i Sverige av oss på Speedheater.

Företaget grundades 1988 av Birger Ericson och var inriktat på fasadrenoveringar med en växande andel färgborttagningsuppdrag. Arbetet utfördes med då tillgängliga metoder på marknaden som till exempel kemikalier eller blästring. Man fann att dessa metoder gjorde stor skada på träytan och hade en negativ effekt på användarens hälsa och Birger såg här ett stort behov av ny och bättre teknik. Tre viktiga saker skulle uppfyllas i utvecklingen av den nya tekniken:

1.      Inte skada underlaget
2.      Inte skada miljön eller användaren
3.      Enkel att använda

Birgers lösning blev den nya uppfinningen Speedheater, vilken bygger på IR teknik som mjukgör färglagren hela vägen in till träytan.

Speedheater-tekniken presenterades på en färgfackmässa redan 1991 och verksamheten under 1990 talet inriktades framförallt på uthyrning och försäljning mot proffsmarknaden.

År 2000 lanserades Speedheater 1100. En mindre, handhållen modell som också var utvecklad för att underlätta vid fönsterrenovering och som riktade sig till vanliga konsumenter. Under åren som gått sedan dess har vi utvecklat Speedheaterkonceptet med nya, effektivare lösningar på modell 1100 (Speedheater Standard och Speedheater Rapid) men också olika tillbehör som upphängning och skrapor. Vi har också utvecklat den helt nya modeller Speedheater Cobra som är ännu mer flexibel och lätthanterad.

Hur vi jobbar

Vi är ett företag som i varje led tänker på att underlätta och effektivisera arbetet. Både när det gäller utveckling av nya produkter för våra kunder såväl som i det interna arbetet. Vi har en inkluderande företagskultur där varje medarbetare är lika viktig. Att arbeta på Speedheater System innebär ett eget ansvar för sitt arbetsområde i kombination med stöd från alla kollegor. Detta ger styrka och en effektiv serviceorganisation som våra kunder tydligt känner av.

Birger Ericson, Grundare & VD

Träffa Speedheaters grundare och VD

Birger Ericson

Redan innan 1988, när Speedheater System AB grundades, hade Birger drivits av ett outtröttligt engagemang att ta fram innovativa lösningar som gör det enkelt för både proffs och entusiaster att restaurera byggnader, möbler och båtar.  Motgångarna har varit många genom åren, men Birger har aldrig tappat passionen för att ta fram och utveckla högkvalitativa lösningar som är säkra för både användare och miljö. Birgers uppfinningar har varit med och förändrat branschen och satt nya standarder för både experter och DIY:are. 

Förutom att vara en hängiven familjefar och uppfinnarskalle av rang så leder han också Speedheaters fantastiska team med ödmjukhet och stort personligt engagmang. Inte nog med det, han blev nyligen invald som ordförande för Företagarna i Alingsås och är sedan tidigare med i styrelsen för Uppfinnareföreningen i Göteborg.

Svenska Kontoret och Produktion

Huvudkontoret och produktionen är belägna i Alingsås, Sverige. Här utvecklar och tillverkar vi våra produkter, samt hanterar lagring och marknadsföring. Vår organisation inkluderar flera avdelningar som leds av vår uppfinnare, grundare och VD, Birger Ericson. Vi har en marknadsavdelning, logistikavdelning, säljavdelning och produktionsavdelning samt huvudlager.

 

Speedheater USA

Christopher Hewett och Lourdes Garcia leder Speedheaters expansion på den amerikanska marknaden. Med över 12 års erfarenhet av att använda Speedheater System-verktyg, har Chris och Lourdes omfattande kunskaper inom global logistik, tillverkning, försäljning och marknadsföring. Deras djupa passion för historisk bevaring och renovering, tillsammans med deras arbete med My Old House Fix, har gett dem en omfattande förståelse för branschen. Detta gör dem till de perfekta partnerna för att utveckla vårt nätverk av återförsäljare och förbättra kundservicen på grossistnivå.

 

 

Amerikanskt Tredjepartslager

För att förbättra vår service och tillgänglighet i USA har vi etablerat ett tredjepartslager i Alexandria, Virginia. Detta gör att vi kan erbjuda bättre fraktpriser och kortare leveranstider, vilket ger en bättre köpupplevelse för våra amerikanska kunder. Lagret kommer att hålla hela Speedheaters utbud, vilket gör det enkelt för våra kunder att få tillgång till våra produkter lokalt.

Kontakta oss